ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Καταδύσου με ασφάλεια μαζί με έμπειρους εκπαιδευτές.

Αν και η Αθήνα δεν είναι διάσημη ως καταδυτικός προορισμός, κοντά μας έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε περισσότερα από 30 καταδυτικά σημεία, τα οποία φιλοξενούν μια εντυπωσιακή βιοποικιλότητα υποθαλάσσιας ζωής, καθώς και υποβρύχιων ανάγλυφων. 

Η τελική μας επιλογή βασίζεται πάντα κυρίως στις καιρικές συνθήκες. Βασιζόμενοι στην πολυετή εμπειρία μας προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη για εσάς επιλογή λαμβάνοντας υπόψιν παράγοντες όπως ανέμους, ρεύματα και συνθήκες ορατότητας. Επιπλέον, ο αριθμός των δυτών μας και το επίπεδο εμπειρίας τους παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή μας.

Κατά τις ημερήσιες καταδυτικές μας εκδρομές δεν καταδυόμαστε περισσότερες από μία φορές στο ίδιο σημείο, εκτός εάν αυτό έχει προσυμφωνηθεί. Εάν πρόκειται να μείνετε αρκετές ημέρες μαζί μας, φροντίζουμε να υπάρχει σημαντική ποικιλία στην επιλογή των σημείων. Εκ μέρους μας, υπάρχει η ευελιξία για όσους το επιθυμούν να επιλέξουν εξ αρχής κάποιο από τα καταδυτικά μας σημεία, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, ο καπετάνιος του σκάφους έχει τον τελευταίο λόγο, για λόγους πάντα ασφαλείας!

Ανακάλυψε τα Καταδυτικά Σημεία!

Ένα όμορφο σημείο καλυμένο από σπασμένες αμφορείς. Οι αμφορείς επινοήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και υιοθετήθηκαν από τους Ρωμαίους ως κύρια μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης τροφίμων.

Μια εντυπωσιακή σπηλιά στα 12 μέτρα βάθος, που είναι ιδανική κατάδυση για όλα τα επίπεδα δυτών. Εκεί οι φωτογράφοι απολαμβάνουν να παίζουν με το φυσικό φως, όταν η φώκια είναι απούσα.

Βυθίστηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών το 1978. Το ναυάγιο έχει πλούσια θαλάσσια ζωή και έχει μεταμορφωθεί σε έναν τεχνητό ύφαλο για ροφούς, χέλια, αστακούς και διάφορα άλλα είδη ψαριών.

Φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε το 1982 εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τώρα κείτεται αναποδογυρισμένο, σπασμένο σε δύο κομμάτια από 6 έως 15 μέτρα βάθος. Το ναυάγιο Παναγής είναι φυσικό καταφύγιο για πολυάριθμα θαλάσσια είδη.

Το νησί προσφέρει ένα άγριο, βραχώδες υποβρύχιο τοπίο γεμάτο καμάρες, μικρές σπηλιές και προεξοχές που επιτρέπουν την πολυεπίπεδη καταδύση σε οποιοδήποτε βάθος. Γυμνοσάλιαγκες, χταπόδια, αχινούς, αστερίες, αστακοί, χέλια, ομάδες μεγάλων ή μικρών ψαριών είναι μερικές από τις θαλάσσιες συναντήσεις.

Στην ανατολική πλευρά του Ποντικονήσιου θα βρείτε έναν τοίχο διακοσμημένο από μεγάλους βράχους που σφίζουν από θαλάσσια ζωή. Oι ροφοί και oι σπιρογράφοι είναι οι συχνότερες συναντήσεις. Στο βόρειο τμήμα του νησιού από το βάθος 5 μέτρων μέχρι σχεδόν 40 μέτρα.

Iδανικό σημείο κατάδυσης για όλα τα επίπεδα. Ένας υπέροχος, πολύχρωμος κατακόρυφος τοίχος γεμάτος από κοράλλια, σφουγγάρια και γυμνοσάλιαγκες. Μπορείτε να ξεκινήσετε εύκολα την κατάδυση από βάθος 4 μέτρα και σε μερικά μέτρα πιο βαθιά θα γοητευτείτε από μια ξαφνική αλλαγή στο βάθος, σε μια “ελεύθερη πτώση” στο μπλε χρώμα.

Σ’ αυτό το σημείο οι δύτες κατεβαίνουν σταδιακά και κολυμπούν παράλληλα με τον κατακόρυφο τοίχο που αποτελεί το φυσικό καταφύγιο για μια μεγάλη ποικιλία από μικρούς οργανισμούς. Το πιο εντυπωσιακό μέρος αυτής της κατάδυσης είναι το πολύχρωμο σπήλαιο που σε συνδυασμό με τη διείσδυση του φωτός κάνει κάθε κατάδυση στο σπήλαιο μια μοναδική.Οι αστακοί και τα χταπόδια είναι οι πιο συνηθισμένοι υποβρύχιοι πρωταγωνιστές.

O φυσικός σχηματισμός του πηγαδιού αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, για έμπειρους δύτες.

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι εποχή των σαλαχιών στην Αθήνα.

…και πολλά άλλα καταδυτικά σημεία!